Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

è- ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταγγελία για απάτη μέσω διαδικτύου 


Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδας, μέσω της οποίας γινόταν αγοραπωλησία ηλεκτρονικών συσκευών.
Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι είχαν παραγγείλει ηλεκτρονικές συσκευές, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, και δεν τις παρέλαβαν ποτέ. Σε επικοινωνίες που είχαν με τους υπευθύνους διαχειριστές, αυτοί τους προέβαλαν διάφορους λόγους για τη μη παράδοση των προϊόντων. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με αφορμή τις καταγγελίες, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω Ίντερνετ και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
Επίσης, να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.
Τέλος, οι πολίτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα τηλέφωνα 210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου