Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Επιχείρηση «Shadow Dash»: Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

 

 Στις εισαγγελικές αρχές οδηγήθηκαν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Κατερίνη ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων για παιδική πορνογραφία μέσω Διαδικτύου, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Shadow Dash».

Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες ηλικίας 17, 46 και 42 ετών.


Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές

Ο 46χρονος συλληφθείς, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη, κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, ανήλικο άτομο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις.


Άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Οι ίδιοι μοίραζαν σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, και αναζητούσαν πιθανούς «συλλέκτες» παρόμοιου υλικού, με σκοπό την ανταλλαγή.


Ένας άλλος από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε προδήλως μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.


Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• είκοσι ένας σκληροί δίσκοι Η/Υ,
• εκατόν εβδομήντα έξι βιντεοκασέτες (VHS),
• τριάντα ψηφιακοί δίσκοι (DVD),
• μία ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά,
• ένας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση και
• τρία κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου