Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ !



12 ζευγάρια χειροπέδες στο κύκλωμα με τα παράνομα διπλώματα οδήγησης


Η υπόθεση που αποκάλυψε το CRETALIVE- Για καιρό "δούλευε" το "κύκλωμα" που εξασφάλιζε δίπλωμα οδήγησης σε υποψηφίους, χωρίς αυτοί ... να βγουν από το σπίτι τους - Πολύ σκληρές αποφάσεις για τους υπαλλήλους από την Περιφέρεια Κρήτης.

12 συνολικά άτομα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης και εκπαιδευτές οδήγησης συνελήφθησαν, μετά τη σημερινή έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, στο Μηχανολογικό, για την υπόθεση χορήγησης πλαστών αδειών οδήγησης ... με το αζημίωτο, την οποία είχε αποκαλύψει το Cretalive (διαβάστε εδώ). Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 19 άτομα...

Κρατούμενοι είναι 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, 4 εκπαιδευτές, και ένα ακόμη άτομο που κατηγορείται ότι "έδινε" εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων ... που πλήρωναν.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 12 είναι: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και απάτη κατ'εξακολούθηση και αναμένεται να οδηγηθούν, αύριο, στην Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Λάβρος ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης
Πολύ σκληρές αποφάσεις για τους υπαλλήλους της  Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση της έκδοσης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης, ύστερα από χρηματισμό, προανήγγειλε σήμερα και λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιες αποφάσεις σε διοικητικό επίπεδο –που αναμένεται να οδηγήσουν σε πλήρη αναδιοργάνωση την υπηρεσία- θα προκύψουν αφού η Περιφερειακή Ενότητα λάβει γνώση της δικογραφίας και ύστερα από την ΕΔΕ, που θα διαταχθεί για να προκύψουν με ακρίβεια οι υπηρεσιακές ευθύνες των υπαλλήλων.
Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις όχι μόνο υπαλλήλων, αλλά και δασκάλων οδήγησης, ο κ. Κουκιαδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν έχουμε τη δικογραφία στα χέρια μας θα πάρουμε αποφάσεις. Και οι αποφάσεις θα είναι πολύ σκληρές. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους πολίτες και τη διαφάνεια, γιατί εδώ δεν είναι μόνο ότι κάποιοι πληρώνουν για να πάρουν ένα δίπλωμα, αλλά έχουμε και οδηγούς που είναι δημόσιος κίνδυνος. Ο πολίτης που πληρώνει για να πάρει δίπλωμα δεν είναι και ο ίδιος καθαρός. Δεν έχουμε ένα πολίτη θύμα εκμετάλλευσης, αλλά έχουμε ένα πολίτη που αγοράζει το δίπλωμά του και άρα είναι επικίνδυνος. Πολύ πιο επικίνδυνος είναι  ο υπηρεσιακός (υπάλληλος) και άθλιος ο δάσκαλος (οδήγησης)».
Ο κ. Κουκιαδάκης υπενθύμισε παράλληλα ότι η αστυνομική έρευνα στην υπηρεσία προκλήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ύστερα από σχετική καταγγελία που είχε φτάσει στην Περιφέρεια.
«Εμείς αυτό που ζητήσαμε ήταν η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, να είναι απόλυτο αυτό που θα γίνει και δώσαμε κάθε δυνατή βοήθεια στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές» πρόσθεσε ο κ. Κουκιαδάκης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις ακριβείς κατηγορίες σε βάρος των υπαλλήλων, αλλά επικαλούμενος την ενημέρωση από την Αστυνομία, τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρές, «δυστυχώς για την υπηρεσία», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουκιαδάκης ανέφερε τέλος ότι η Περιφέρεια Κρήτης, θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης, όταν αυτή φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ύστερα από έρευνες τριών μηνών άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προσήγαγαν αρχικά από την υπηρεσία τους 8 υπαλλήλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν στη συνέχεια. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις δάσκαλοι οδήγησης και ένα ακόμα πρόσωπο, που έδινε γραπτές εξετάσεις στα σήματα, για λογαριασμό υποψήφιων οδηγών. Και οι 12 συλληφθέντες οδηγούνται αύριο στον εισαγγελέα Ηρακλείου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου