Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΤΥΦΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


50 "μαϊμού" - δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων "τσίμπησε" ο Δήμος 


Η αντιδήμαρχος Δ.Συγγελάκη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι εδώ και μέρες ο δήμος ζήτησε, εγγράφως, διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας για την απογραφή των δικαιούχων, διαδικασία για την οποία, ούτως ή άλλως, το χρονικό περιθώριο δεν επαρκούσε.

Χρόνο που δεν επαρκούσε για την εκτέλεση της διαδικασίας απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων έδωσε το Υπουργείο στο δήμο, είπε σε δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία διευκρινίζει, μάλιστα, ότι ήδη από τις 21 Μαΐου, οπότε έφθασε στο δήμο η λίστα με την απογραφή του Υπουργείου Υγείας, ο δήμος ενημέρωσε το Υπουργείο ότι οι υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να κάνουν το "ξεκαθάρισμα" και την επικαιροποίηση της λίστας, εμπρόθεσμα, λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου.

Μάλιστα στις 28 Μαΐου έφυγε από το δήμο προς το Υπουργείο, έγγραφο, ζητώντας μια σειρά από διευκρινίσεις για το πώς θα γίνουν οι διορθώσεις, οι διαγραφές μη δικαιούχων αλλά και άλλες παρεμβάσεις στο μητρώο δικαιούχων.

"Συνολικά όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες απογραφής στο δήμο Ηρακλείου, 50 ήταν περιπτώσεις δικαιούχων που εισέπρατταν παράνομα τα επιδόματα" - είπε η κ.Συγγελάκη. Η ίδια διευκρίνισε ότι στην πλειοψηφία τους είναι συγγενείς δικαιούχων που έχουν αποβιώσει, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αλλάξει τόπο κατοικίας.
Μάλιστα για τις δύο περιπτώσεις "μαϊμού" - τυφλών που έχουν ήδη παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα (διαβάστε εδώ) αφορούν μια νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και ένα πρόσωπο συγγενικό του υπαλλήλου που είχε την ευθύνη για την απόφαση απόδοσης των προνοιακών επιδομάτων.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου