Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Γερμανικοί FT: Γιατί δημοσιεύσαμε την επιστολή - σύσταση κατά του Τσίπρα

 

Διαβάστε αναλυτικά πώς αιτιολογεί η γερμανική εφημερίδα το δημοσίευμα - σύσταση προς το εκλογικό σώμα της χώρας μας, στο οποίο τόνιζε: "Αντισταθείτε στο δημαγωγό - Ψηφίστε ΝΔ"
Την επιλογή τους να απευθυνθούν στους Έλληνες ψηφοφόρους δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές και να τους συστήσουν "να αντισταθούν στον δημαγωγό", εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα, και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, υπερασπίζονται σήμερα οι Financial Times Deutschland σε σχετικό δημοσίευμά τους.
Η αρχισυνταξία της εφημερίδας επισημαίνει στη σημερινή έκδοση ότι οι FTD θεωρούν υποχρέωσή τους να περιλαμβάνουν όχι μόνο ειδήσεις, αλλά και σχόλια σε σχέση με το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος.
"Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες", εκτιμά η διεύθυνση του γερμανικού οικονομικού φύλλου και διευκρινίζει ότι "η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα", αλλά αναφέρεται, όπως επισημαίνεται, στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.
"Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα", τονίζεται.
Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή αφορούσε μόνο τις γερμανικές εκλογές, τονίζουν οι FTD και εξηγούν πώς αποφάσισαν να γίνει η εξαίρεση:
"Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή Ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία.
Γι' αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης".
Στη σημερινή έκδοση δημοσιεύονται πάντως και κάποιες από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Αθήνα το δημοσίευμα της Παρασκευής, τόσο από την πλευρά των κομμάτων όσο και από αυτήν του Τύπου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου