Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΠΕΙΡΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες

 

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν επιχειρηματίες και πολίτες, υποσχόμενοι ότι θα τους εντάξουν σε εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της τα οποία είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τα δύο τελευταία χρόνια περισσότερα από 22 άτομα, αποσπώντας τους περισσότερα από 350.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος, που παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι υπουργείων ή οργανισμών της Ε.Ε. ή ακόμα και ως αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί, δρούσαν τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια και υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη σίγουρη χρηματοδότησή τους από προγράμματα που αφορούσαν κυρίως την επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου, έως αυτήν την ώρα έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης με λεία που ξεπερνά τα 350.000 ευρώ, ενώ τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος (τρεις άνδρες και μία γυναίκα, από 33 έως και 52 χρόνων), που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κατ' εξακολούθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου