Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΑΠΑΔΕΣ


Συνελήφθησαν δυο ιερείς στην επαρχία Φαρσάλων οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας!
Την καταγγελία εναντίον τους έκανε άλλος ιερέας υποστηρίζοντας ότι πριν λίγους μήνες, του είχαν δανείσει, 10.000 ευρώ επειδή αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.
Στη συνέχεια όμως άρχισαν να τον εκβιάζουν και να τον απειλούν απαιτώντας να τους επιστρέψει 37.000 ευρώ.
Μάλιστα για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το Kosmoslarissa.gr, χρησιμοποίησαν ως “μπροστινούς” έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής και έναν αθίγγανο.
Οι δράστες συνελήφθησαν όταν ο ιερέας-θύμα τους παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από συνενόηση με τις αστυνομικές αρχές.
Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας ερευνά με προσοχή την υπόθεση καθώς αξιωματικοί πιστεύουν ότι η σπείρα των παπάδων έχει εμπλακεί και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ



Σημείωση Gaidouristas

Το παρακάτω άρθρο είναι το απόλυτο ξεφτίλισμα της Ελληνικής οικονομίας και νοοτροπίας και δείχνει καθαρά τα αίτια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Κινδυνεύει η ζωή μας από αγγουράκια Ισπανίας που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας …. αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα που μπορεί να παράξει τα καλύτερα αγροτικά προϊόντα στον κόσμο ….

Ο νέος διατροφικός εφιάλτης με τον ιό των λαχανικών φαίνεται πως βρίσκεται εδώ για να μείνει, καθώς τα θύματα αυξάνονται, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Στη Γερμανία, 14 άνθρωποι έχουν πεθάνει και εκατοντάδες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία από βακτηριακή γαστρεντερίτιδα και μολύνσεις που οφείλονται σε μολυσμένα λαχανικά, κυρίως αγγουράκια.

«Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί» δήλωσε ο Oliver Grieve, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Schleswig-Holstein, όπου κουράρονται πολλοί ασθενείς με το βακτήριο Ε.Coli.

Εκτιμάται ότι το ξέσπασμα του ιού έγινε από ισπανικά αγγουράκια βιολογικής καλλιέργειας που εισήχθησαν στη Γερμανία. Ωστόσο η Ισπανία αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμα σαφές από πού και γιατί ξεκίνησε.

Στη Γερμανία επισήμως έχουν προσβληθεί 329 άνθρωποι, αν και νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 1.200. Αλλα 36 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Σουηδία. Και οι 36 ασθενείς είχαν ταξιδέψει και καταναλώσει λαχανικά στη Γερμανία.

Στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα, ενώ ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι δεν έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα μολυσμένα αγγούρια.

Πάντως οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ήδη το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων έχει αποστέλλει οδηγίες σε νοσοκομεία ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα τις περιπτώσεις που συνδέονται με την επιδημία αυτή.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, που συνοδεύεται από διάρροια με αίμα, και που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να δηλώνονται αμέσως στο Κέντρο.
Επίσης ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να πλένουν τα λαχανικά με άφθονο, τρεχούμενο, καθαρό νερό.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ




Απίστευτο περιστατικό στα Μάλια Ηρακλείου. Μεθυσμένος άγγλος επιτέθηκε σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ με οροστάτη προκαλώντας θλαστικά τραύματα  στον ένα διασώστη.
Συγκεκριμένα τον μεθυσμένο άγγλο παρέλαβαν σήμερα το πρωί οι διασώστες του ΕΚΑΒ από δρόμο των Μαλίων.
Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατά τη διάρκεια της παράδοσης ο νεαρός άγγλος επιτέθηκε στον ένα διασώστη του πληρώματος με τον οροστάτη προκαλώντας του θλαστικά τραύματα.
Ο διασώστης με  τραύματα  τελικά μεταφέρθηκε ο ίδιος  στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο μεθυσμένος αλλοδαπός έφυγε τρέχοντας και πλέον αναζητείται από τις αρχές.

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗN TV


Δεκάλεπτη ανελέητη επίθεση από την ραδιοφωνική του εκπομπή εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι ο Γιάννης Ντάσκας στον Γιώργο Παπαδάκη.
Αφορμή η συνέντευξη που παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στον παρουσιαστή του «Καλημέρα Ελλάδα» πριν δύο ημέρες.
Το ενδιαφέρον όμως από το παραληρηματικό μονόλογο του Γιάννη Ντάσκα (απουσίαζε ο ραδιοφωνικός του παρτενέρ), ήταν η ερώτηση - πρόκληση που απηύθυνε στον Γιώργο Παπαδάκη: «Γιώργαρε μήπως ξέρεις ποιος αμειβόταν με 92.000 ευρώ το μήνα στον Ant1»;


Ερώτηση Gaidouristas
Μπορεί αυτός ο σιτεμένος κουραμπιές με τα 92.000 που παντελονιάζει κάθε μήνα να ασκεί κριτική σε βουλευτές και υπουργούς και να γίνει κριτής του συστήματος ;;
Αυτός και όλοι οι όμοιοι του είναι και αυτοί μέρος του συστήματος και αποτελούν ένα ιδιότυπο καθεστώς στα Μ.Μ.Ε. που πληρώνονται αδρά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ομίλου εργοδότη τους για να μεταφέρουν την ιδεολογία και την παιδεία που θέλουν.
Όλα τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες είναι επιχειρήσεις χρεοκοπημένες που εκβιάζουν την εξουσία με μόνο σκοπό την επιβίωση και τα κέρδη των ιδιοκτητών μεγαλοεργολάβων.
Μπορεί να κάνει επανάσταση ένας χορτασμένος εντολοδόχος ;;;;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Σκληρή αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη για το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers, που "τοποθέτησε" τουρκική σημαία σε εκκλησία στη Σαντορίνη. Τι αναφέρει στην επιστολή του ο πρέσβης Ιωάννης Οικονομίδης.
Μετά το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers που "ύψωσε" τουρκική σημαία σε εκκλησία της Σαντορίνης, ο πρέσβης μας στη Χάγη απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση της εφημερίδας προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.
Έτσι μετά το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, που αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας ότι το εξώφυλλο προσβάλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, έρχεται και η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη.
Ο πρέσβης μας στη Χάγη Ιωάννης Οικονομίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι το μοντάζ της εικόνας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς.
"Επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα", σημειώνει.
Αναφέρεται ακόμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή τροχιά συνεργασίας με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
"Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε θυσίες προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε ορθή τροχιά", αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί πολλή και σκληρή κριτική, άλλη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και άλλη σε ανακρίβειες.
"Καλωσορίζουμε κάθε γνώμη, αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε προσβολές", καταλήγει, καλώντας την εφημερίδα να σεβαστεί τις ευαισθησίες του φίλου ελληνικού λαού και να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που, στο όνομα ενός εφήμερου εντυπωσιασμού προκαλούν διαρκή αισθήματα πίκρας.

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ

Τραυματισμός 20χρονου από μπαλωθιές σε γάμο στα Λιβάδια Μυλοποτάμου


Από μπαλοθιές κατά τη διάρκεια γάμου στα Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, τραυματίστηκε τα ξημερώματα σοβαρά, 20χρονος Ρεθυμνιώτης. Ο δράστης, καλεσμένος στο γάμο, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Ο 20χρονος φέρει διαμπερές τραύμα στο δεξί γόνατο μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στην συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο δράστης αναζητείται.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


"ΚΑΜΠΑΝΑ" ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΕ ΝΟΜΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


Ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στον νομίατρο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς κρίθηκε ένοχος...
για παθητική δωροδοκία.
Ένοχοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κρίθηκαν ένας επιχειρηματίας και μια μηχανικός που κατηγορούνταν - με βάση τις καταγγελίες των δυο μηνυτών - ότι μεσολάβησαν για να λάβει ο νομίατρος 1000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος των καταγγελλόντων. Στη μηχανικό επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ενώ στον επιχειρηματία ποινή φυλάκισης επίσης ενός έτους, χωρίς αναστολή.
Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου.

Πηγή

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ



Αγαπητοί Γαιδουρίστας
Πολλά μπράβο για την κίνηση σας και να συνεχίσετε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που κάνετε.
Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι περνώντας από τη γνωστή πολύπαθη παραλιακή λεωφόρο πανελληνίως ακουστή για τις μίζες και τις κακοτεχνίες της, είδα μέσα στο μεσημέρι να ανάβουν όλα τα φώτα στους κεντρικούς στύλους στο κομμάτι του δρόμου από Αλικαρνασσό προς Ηράκλειο.
Θα ήθελα να ξέρω ποιος πληρώνει το λογαριασμό και αν υπάρχει υπεύθυνος ( ή ανεύθυνος ) για τη λειτουργία των στύλων.
Σχετική φώτο σας στέλνω.

Ευχαριστούμε τη φίλη Ε. Ζ. για το e-mail που μας έστειλε.
Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανοίξουμε τη φωτογραφία που μας έστειλες αλλά βάλαμε μια δικιά μας.
Περιμένουμε και το δικό σας μήνυμα για όποια γαϊδουριά συναντάτε.
Είμαστε εδώ για να την αναδείξουμε.

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ


Κόλαση στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες. Ο Μιχαλολιάκος έμπασε στην αίθουσα 4 μπράβους. Όταν ...

δε ο Καμίνης του έκανε τη παρατήρηση απάντησε στο δήμαρχο πως και ο Ψινάκης έχει στην αίθουσα τον δικό του. Οπότε η... θεά, με την αθυροστομία και το θράσος που την χαρακτηρίζει, απάντησε "τον φέρνω μπας και μου ρίξει κανέναν".
Ανεπανάληπτο... 



Σημείωση Gaidouristas
Δε φταις εσυ γρια ξεφωνημένη αλλά όλοι αυτοί που προωθούν την κάστα των ομοφυλοφίλων  στην πολιτική και κοινωνική ζωή ως κάτι αποδεκτό και φυσιολογικό, δίνουν χώρο και χρόνο σε θλιβερά προβληματικά υποκείμενα του υποκόσμου που αποτελούν το μοχλό της κατάπτωσης αξιών και ηθών.
Σε όλους όσους με την ψήφο σας στείλατε αυτό το γελοίο άτομο στο δήμο της Αθήνας και μάλιστα πρώτο σε ψήφους να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η ψήφος αυτή αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και την παιδεία σας.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ


Υπάλληλος της πολεοδομίας Καπανδριτίου, 67 ετών, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με έναν 40χρονο ιδιώτη, πολιτικό μηχανικό, συνεργό του, για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και "ξέπλυμα χρήματος".

Ο κρατικός λειτουργός, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκβίαζε ιδιώτη ιδιοκτήτη σπιτιού να του δώσει 4.000 ευρώ, αλλιώς θα χαρακτήριζε αυθαίρετο το σπίτι για το οποίο είχε ζητήσει άδεια από την πολεοδομία.

Ειδικότερα, πριν από περίπου οχτώ μήνες ο 40χρονος απευθύνθηκε στην πολεοδομία Καπανδριτίου, προκειμένου να μεταβιβαστεί στο όνομά του και στο όνομα της συζύγου του η άδεια κατοικίας που είχε αγοράσει πριν από δυόμισι χρόνια, ώστε να ανανεωθεί η διάρκεια ισχύος της και να πάρει εργοταξιακό ρεύμα.

Την υπόθεσή ανέλαβε ο 67χρονος υπάλληλος της πολεοδομίας, ο οποίος, έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη του σπιτιού του, σύστησε τον 40χρονο πολιτικό μηχανικό, προκειμένου να του συντάξει τις σχετικές μελέτες, με αμοιβή 300 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, ο πολιτικός μηχανικός τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και απαίτησε εκβιαστικά, 4.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι τα ζήτησε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας για να διεκπεραιώσει την υπόθεση, διαφορετικά θα ενέτασσε την οικοδομή στο Τμήμα Αυθαιρέτων Κατασκευών και θα επέβαλλε πρόστιμο 15.000- 20.000 ευρώ.

Ο 40χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και προσημειώθηκαν τα χρήματα.

Σήμερα το πρωί, σε καθορισμένο ραντεβού, ο 40χρονος παρέδωσε τα χρήματα στον συνομήλικο πολιτικό μηχανικό, ο οποίος στη συνέχεια τα παρέδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας.

Την ώρα εκείνη επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή του πολεοδόμου βρέθηκαν 3.200 ευρώ από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ τα υπόλοιπα 800 τα είχε πάρει ο πολιτικός μηχανικός ως αμοιβή για τις "υπηρεσίες" του.

Στο γραφείο του 67χρονου υπάλληλου βρέθηκαν άλλα 10.755 ευρώ, που εξετάζεται η προέλευση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.




Πηγή

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Απίστευτο κι όμως αληθινό ! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου  «μέχρι πρότινος η Σπιναλόγκα ήταν ένα εγκαταλειμμένο νησάκι, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα τουριστικό ενδιαφέρον»…. Ανέφερε δε ότι έχει γίνει πια επίκεντρο ενδιαφέροντος διεθνώς (σ.σ. προφανώς και λόγω του γνωστού τηλεοπτικού σήριαλ) !
 Η αποστροφή αυτή του κ. Παπανδρέου, στην διάρκεια ομιλίας του στους φορείς της Αργολίδας, παρουσία μάλιστα και του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου,  προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις.
Οι εκπρόσωποι των αρχαιολόγων υπογραμμίζουν ότι όφειλαν , τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού να γνωρίζουν πως η Σπιναλόγκα είναι –χρόνια τώρα-  ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης , που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες
Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων , στην οποία αναφέρεται :
«Με έκπληξη διαβάσαμε την αποστροφή του Πρωθυπουργού κου Γεώργιου Α. Παπανδρέου για τη Σπιναλόγκα, από την ομιλία του σε τοπικούς φορείς της Αργολίδας: «Είχε πάει πρόσφατα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κρήτη, στην περιοχή Λασιθίου, όπου υπάρχει ένα νησάκι, το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο. Δεν υπήρχε κανένα τουριστικό ενδιαφέρον μέχρι πρότινος και, όμως, έχει γίνει πια επίκεντρο ενδιαφέροντος διεθνώς. Είναι η Σπιναλόγκα».
     Η εν λόγω αποστροφή αφορά στη Σπιναλόγκα, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Σπιναλόγκα, παρόλο που δεν είναι προσβάσιμη κατά τους χειμερινούς μήνες, ήταν το 2010 ο τέταρτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας με 249.940 επισκέπτες, ενώ και το 2009 δέχτηκε 226.301 επισκέπτες.
     Πίσω από τις χιλιάδες των επισκεπτών, όμως, υπάρχει επίσης πλήθος συναδέλφων εργαζόμενων στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έχουν φροντίσει για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων -του Ενετικού Κάστρου, των εγκαταστάσεων του οικισμού του 18ου-19ου αιώνα και του Λεπροκομείου- της Σπιναλόγκας, ενός τόπου ιστορικής μνήμης και μαρτυρίου, με χρηματοδότηση μάλιστα από το Β΄ &  Γ΄ Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.
     Η ιδιαίτερη δημοσιότητα που απέκτησε η Σπιναλόγκα ως τουριστικός προορισμός λόγω πρόσφατης εγχώριας επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς είναι ευπρόσδεκτη από όλους, δεν μπορεί όμως να παρουσιάζεται ως επιχείρημα περί προηγούμενης «εγκατάλειψης», τουλάχιστον από τις αρμόδιες Υπηρεσίες πολιτισμού.
Όλα τα παραπάνω όφειλε να τα γνωρίζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Π. Γερουλάνος, που ήταν παρών στην πρωθυπουργική ομιλία. Όπως άλλωστε όφειλε να γνωρίζει ότι σήμερα η Σπιναλόγκα δεν διαθέτει ακόμη το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας, για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες επισκέπτες! Αν ο Υπουργός φρόντιζε να ενσκήψει με περισσότερο ενδιαφέρον  στο έργο των υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ενδιαφερόταν περισσότερο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, πιθανώς θα αποφεύγονταν τέτοιου είδους ατοπήματα».

Πηγή

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ


Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ


Διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής μεγάλου νοσοκομείου καταγγέλεται ότι έχει πλαστό χαρτί και παρά την άσκηση δίωξης ειναι ακόμη στη θέση του. Διορίστηκε στην θέση αυτή, με απόφαση υπουργού Υγείας
Η ιστορία σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" ξεκίνησε το 2004 με την προκήρυξη θέσης διεθυντή στις υπό κάλυψη θέσεις κλάδου ΕΣΥ σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 11. Στην πρώτη κατάταξη των υποψηφίων, τον Μάρτιο του 2008 ο συγκεκριμένος υποψήφιος κατέλαβε την 6η θέση.Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο τότε υπουργός Υγείας αναπέμπει την απόφαση και ζητεί νέα αξιολογική κρίση.
Πράγματι το συμβούλιο επιτροπής συνεδριάζει και ξανά τον Οκτώβριο του 2008 και ο αργότερες επιλεγείς αναβαθμίζεται στην τρίτη θέση, καθώς οι τρεις από τους 11 συνυποψήφιους έχουν δηλώσει παραίτηση.
Ο υπουργός αναπέμπει και πάλι την απόφαση και ζητά νέα κρίση, αναφέρει το άρθρο.
Τον Μάρτιο του 2009 συγκροτείται νέο συμβούλιο επιλογής ιατρών ΕΣΥ. Συνεδριάζει τον Απρίλιο του 2009 και αξιλογεί τον μετέπειτα διεθυντή ικανό για την 1η θέση. Τρεις μήνες μετά διορίζεται με απόφαση του υπουργού Υγείας στη θέση του διευθυντή.
Ωστόσο, όπως είχε καταδείξει και εισηγητής, ο συγκεκριμένος γιατρός εμφανίζεται να απασχολείται σε τρεις διαφορετικούς φορείς την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα: στις φυλακές Κορυδαλλού, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο ΙΚΑ.
Επίσης ο διευθυντής νομικών υπηρεσιών της Οξφόρδης, απάντησε όταν ερωτήθηκε για τον γιατρό αυτό:
"Η ονομασία του νοσοκομείου (από όπου φαίνεται να έχει αποκτήσει την κλινική εμπειρία) είναι εσφαλμένη. Η διεύθυνση και οι αριθμοί επικοινωνίας ανήκουν σε άλλο πανεπιστημιακό τμήμα και όχι στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο. Δεν υπάρχει μητρώο με αυτό το όνομα. Υπάρχουν προβλήματα και με το λογότυπο του πιστοποιητικού. Η υπογραφή δεν ταιριάζει με το δείγμα υπογραφής του καθηγητού που υπογράφει τη βεβαίωση".
Αυτά αναφέρονται για το πιστοποιητικό προϋπηρεσίας που φέρεται να έχει από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Σήμερα δύο συνυποψήφιοί του έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών κατά παντός υπευθύνου.

Σημείωση Gaidouristas
Η παραπάνω είδηση περιγράφει τη γύμνια ενός τρύπιου και ανίκανου κρατικού μηχανισμού ενός πελατειακού κράτους έρμαιο στα νύχια κάθε επιτήδειου.
Ελλάς το μεγαλείο σου ….

Πηγή

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ


Ομολόγησε ότι έχει δωροδοκηθεί ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που καταγγέλθηκαν από επιχειρηματία για χρηματισμό και πήραν το δρόμο για την φυλακή, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών, κρίθηκαν αργά το απόγευμα από ανακρίτρια και Εισαγγελέα προφυλακιστέοι.

Ο ένας από τους τρεις, ο Δημήτρης Μαλιάγκας, φέρεται να αποδέχθηκε κατά την απολογία του, ότι έχει χρηματιστεί, γεγονός που φαίνεται να επέδρασε στην τελική κρίση για το θέμα της προσωρινής κράτησης και των τριών κατηγορουμένων.

Οι επ' αυτοφώρω συλληφθέντες, αρχικά είχαν κοινή υπερασπιστική γραμμή και μάλιστα φέρονται να υποστήριζαν πως οι ίδιοι ήταν θύματα του επιχειρηματία προκειμένου να εκμεταλλευτεί το καθεστώς καθορισμένης χρονικά φορολογικής ασυλίας, που παρέχει ο νόμος σε περιπτώσεις καταγγελίας διαφθοράς υπαλλήλων.

Ωστόσο, εντός του ανακριτικού γραφείου, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, φαίνεται πως ο κατηγορούμενος αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να "μιλήσει".

Οι Δημήτρης Μαλιάγκας, Γιώργος Τσικνάκης και Κωνσταντίνος Σερλής συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χρήματα, που μόλις είχαν πάρει από επιχειρηματία ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζήτησαν 1000 ευρώ για να μην βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Πηγή

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

MEGA-ΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

ΕΠΕΣΕ... ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΟΛΗ! 

ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ, ΠΑΝΑΡΑ ΚΑΙ... ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ!
Δεν έχει ξαναγίνει. Εκεί που ξαφνικά συζητούσαν οι Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Πεταλωτής εμφανίζεται από το πουθενά ο... μαθουσάλας Κεφαλογιάννης προφανώς με υψηλή εντολή για να μιλήσει για την Οικονομία. Ξεσπάει ο καυγάς και ξαφνικά αμέσως μετά, εξαφανίζονται...
όλοι από το πλάνο!!! Προφανώς, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε για να βγει ο Κεφαλογιάννης ξαναπήρε τηλέφωνο για να τους εξαφανίσουν όλους γιατί... χάλασε η δουλειά! Απίστευτα πράγματα...

Σημείωση Gaidouristas

Απαράδεκτη έως προκλητική η χτεσινή κίνηση μεγάλου ιδιωτικού καναλιού να ανασύρει από το σκοτάδι φαντάσματα του σκοτεινού παρελθόντος εκφραστές του παρακράτους και με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου προστάτες χασισοπαραγωγών.
Η όποια σχέση με την ιδιοκτησία δε θα έπρεπε να γίνεται μέσο για αποκατάσταση υστεροφημίας και προβολή διαδόχων.
Ντροπή σας …..

 

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!


Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!



Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ



Με μια απίστευτη χειρονομία, συνεχίστηκε η βεντέτα μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Βγαίνοντας από γραφείο της Βουλής, ο ... Γ. Καρατζαφέρης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Β. Μεϊμαράκη. «Καλημέρα» του είπε τείνοντας το χέρι του, αλλά η «απάντηση» του βουλευτή της ΝΔ τον άφησε ενεό.

Ο Β. Μεϊμαράκης έπιασε με τα δυο του χέρια τα γεννητικά του όργανα του λέγοντάς του «το κάνω για να πας και να το πεις στους δημοσιογράφους»!

Ο Καρατζαφέρης χρειάστηκε κάποια δευτερόλεπτα (ίσως και λεπτό ) για να ξεπεράσει το σοκ και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να πει τίποτα.


Πηγή 

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην Ελλάδα σχολιάζουμε με το δίκιο μας ότι η βενζίνη στην Ελλάδα είναι η ακριβότερη της Ε.Ε., ωστόσο υπάρχουν και χειρότερα.
Πρατήριο της Esso στην πόλη Filderstadt κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας ανέβασε την τιμή της super αμόλυβδης στο εξωφρενικό ποσό των... 9.99 ευρώ το λίτρο τη Δευτέρα του Πάσχα, θέλοντας έτσι να αποτρέψει τους οδηγούς να βάλουν βενζίνη, καθώς ο κλάδος τελούσε υπό απεργία.
Η γερμανική σελίδα "The Local" ανέφερε ότι η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε, τόσο λόγω της απεργίας των δεξαμενόπλοιων, όσο και από τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας των πετρελαϊκών εταιριών που συνδέονται με την εισαγωγή του καυσίμου αιθανόλης Ε10.
Όλα τα πρατήρια παρέμειναν κλειστά, εκτός από έναν μάλλον περισσότερο έξυπνο βενζινοπώλη που άφησε το πρατήριό του ανοιχτό, αλλά με τσουχτερές τιμές, προκειμένου να αποτρέψει τους δήθεν τους πελάτες να φουλάρουν το ντεμπόζιτό τους, σε ένδειξη συμπαράστασης στα προβλήματα του κλάδου.
Αλλωστε, η απεργία σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση των διακοπών του Πάσχα, στέγνωσε την αγορά από βενζίνη.
Αρκετοί πελάτες όμως σταμάτησαν και έβαλαν βενζίνη, μη προσέχοντας την πινακίδα με τις τιμές και έτσι βρέθηκαν προ εκπλήξεων όταν μάθαιναν το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν.
Ένας κάτοχος BMW κλήθηκε να πληρώσει 209.98 ευρώ για 21 λίτρα βενζίνης, ενώ ένας άλλος 200 ευρώ για 20 λίτρα.
Οι πελάτες κάλεσαν την αστυνομία και αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό αυτό. Η αστυνομία ωστόσο, από την μεριά της δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, με τους πελάτες να κινδυνεύουν με μήνυση από το πρατήριο.
Τελικά, οι πελάτες πλήρωσαν το εξωφρενικό ποσό ευελπιστώντας να τα βρούνε με την Esso την Τρίτη. Από την μεριά του, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δεν προέβη σε κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Πηγή




Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Στον αέρα οι αγορές. Κατρακύλησε το ευρώ. Η προβοκάτσια του Spiegel ότι απόψε βγαίνουμε από το ευρώ, έβαλε φωτιά στην ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση καθυστερημένα, μόλις τώρα διοχετεύει στους δημοσιογράφους την απάντησή της ότι...

πρόκειται για αθλιότητα, που εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Στο μεταξύ, έχει διαψεύσει το άθλιο και κατασκευασμένο δημοσίευμα ο Γιούνκερ, ενώ μέχρι πριν από λίγο, η γερμανική κυβέρνηση έκανε το παγόνι...

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΦΥΛΑΚΑΣ


"Λαυράκι" έβγαλε η επιχείρηση αστραπή που πραγματοποίησε στις φυλακές Αλικαρνασσού η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου η οποία εντόπισε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στην κατοχή δεσμοφύλακα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, που πρώτο μετέδωσε το CRETALIVE, στην κατοχή του δεσμοφύλακα βρέθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (250 γραμμάρια τουλάχιστον!) που εξέπληξε ακόμη και τους αστυνομικούς που είχαν τις πληροφορίες και έκαναν την έφοδο στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού!

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό υπάλληλο υπεράνω πάσης υποψίας όπως λένε συνάδελφοί του, αλλά τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του εκτός από την τεράστια ποσότητα ηρωίνης, τα κινητά τηλέφωνα κ.ά. δείχνουν ότι ήταν βασικός μεγαλέμπορος...
Συγκεκριμένα, σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με περιεχόμενο Ηρωίνη -250- γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με περιεχόμενο ακατέργαστης κάνναβης -21,4- γραμμαρίων, δυο κινητά τηλέφωνα, ένα hands free και μια κάρτα σύνδεσης «SIM» της εταιρείας «COSMOTE».
Τα κατασχεθέντα, μαζί με οκτώ καρτέλες depon των -10- δισκίων, ήταν περιτυλιγμένα- συσκευασμένα με μονωτική ταινία, προκειμένου να εισαχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα.
 Στην κατοχή του, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -90- Ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, δύο ακόμα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την πώληση ναρκωτικών ουσιών, ένας φορητός ασύρματος με αναγραφόμενα (σε χαρτί το οποίο είχε κολληθεί στο πίσω μέρος αυτού) στοιχεία του συλληφθέντα, που ανευρέθη εντός του αυτοκινήτου του. Ο ασύρματος προορίζεται για χρήση αποκλειστικά εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.
Επίσης, κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκινήτου του 38χρονου ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
"Αχρείος και άχρηστος"
Στο μεταξύ βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρώην πια συνάδελφο του χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νέας Αλικαρνασσού Γιώργος Ζωάκης μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου. Όπως έχετε πληροφορηθεί ήδη αποκλειστικά από το cretalive o δεσμοφύλακας συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ενώ ετοιμαζόταν να μπει στη φυλακή.

Ο κ. Ζωάκης τον χαραχτήρισε αχρείο και άχρηστο τον συγκεκριμένο "συνάδελφο" του που δούλευε εδώ και δέκα χρόνια στις φυλακές Αλικαρνασσού,  ήταν ήδη ενημερωμένες οι αρχές για τη δράση του, και στη φυλακή έχουν γιορτή σήμερα, όπως είπε, καθώς η σύλληψη του ανακουφίζει όλους εκείνους που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους.
Ο "Ζορό" των φυλακών
Ο "διώκτης" των ναρκομανών και των διακινητών ναρκωτικών ουσιών θεωρούνταν ως χθες ο 38χρονος δεσμοφύλακας, πατέρας ενός παιδιού, από το Καστέλι.
Ο δεσμοφύλακας επιδείκνυε ένα "ευσυνείδητο" προφίλ, μια αυστηρή, υπηρεσιακά, δραστηριότητα, καθώς είναι εκείνος που είχε εντοπίσει τις περισσότερες υποθέσεις ναρκωτικών μέσα στις φυλακές.
Χαρακτηριστικό (αλλά και ύποπτο, κρίνοντάς το εκ των υστέρων) είναι ότι είχε ερευνήσει κελί κρατούμενου, ψάχνοντας μέσα στο ψυγείο και βρίσκοντας μέσα σε κοτόπουλο (!) ποσότητα ηρωίνης!
Της δράσης του, μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνος, μεταξύ των συναδέλφων του, έχει τα περισσότερα δικαστήρια ως μάρτυρας κατηγορίας, σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Αστυνομικοί είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον 38χρονο από το σπίτι του στο Καστέλι. Στη διαδρομή τη "σκυτάλη" της παρακολούθησης έλαβαν άλλοι αστυνομικοί, ενώ μόλις ο δεσμοφύλακας πάρκαρε στο προαύλιο της φυλακής κι έσβησε τη μηχανή του αυτοκινήτου του, εμφανίστηκαν 14 αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν.
Το μόνο που πρόλαβε να ψελλίσει ο 38χρονος ήταν "είχα οικονομικά προβλήματα, μου τα έδωσε κάποιος άλλος για να τα μεταφέρω μέσα στη φυλακή έναντι οικονομικού ανταλλάγματος".
Το επόμενο βήμα είναι να παγώσουν και να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός το εύρος της διακίνησης αλλά και τα ποσά που έχει αποκομίσει από αυτή τη δραστηριότητα.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Θανάσης Bέγγος



Σχεδόν 2 χρόνια μετά το θάνατο του Ευγένιου Σπαθάρη ξεκίνησε ο ήρωας του καθημερινού θεάτρου σκιών να βρει το alter ego του.
Σβήνουν ο ένας μετά τον άλλο οι φωτεινοί φάροι του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού και δυστυχώς δεν υπάρχουν αντικαταστάτες.
Ο Θανάσης ένας έντιμος, ειλικρινής και αυθεντικός άνθρωπος θα είναι για πάντα το υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας για κάθε νέο καλλιτέχνη.
Ο Ελληνικός λαός του έκανε την τιμή να τον αναγνωρίζει με το μικρό του όνομα όπως έχει κάνει με όλους όσους αγάπησε παράφορα …την Αλίκη, τη Τζένη, το Στέλιο, τη Μελίνα, τον Ανδρέα ….

Καλό ταξίδι ΚΥΡΙΕ Θανάση Βέγγο ….
Καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε …….


Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΑ SUPER MARKET







Απειλώντας τους ότι θα απολυθούν γνωστό σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης ανάγκασε τους υπαλλήλους του να αγοράσουν τρόφιμα που είχαν λήξει και, κυρίως, το κρέας που είχε περισσέψει από το Πάσχα! Την καταγγελία έκανε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων της...
πόλης, που έκανε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας και στην εργοδοσία και αποκάλυψε το θέμα στο πρωϊνό ενημερωτικό του Mega.
Όπως λένε οι εργαζόμενοι, ακριβώς με το Πάσχα το σούπερ μάρκετ υποχρέωσε τους εργαζόμενους να αγοράσουν τα αρνιά που είχαν απομείνει. Μάλιστα, ο διευθυντής απείλησε πως όποιος δεν τηρήσει την εντολή, είτε θα μετατεθεί, είτε θα απολυθεί! Η ίδια επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, έχει αποφασίσει να κλείνουν τα καταστήματα στις 21:30 και όχι στις 21:00 όπως προβλέπει το ωράριο.

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΤΕΜΑ


Πριγκιπικοί γάμοι σήμερα! Παντρεύεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Αγγλίας με την παρ’ ολίγο εργαζόμενη Κέιτ Μίντλτον στο αββαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου.Και βάλθηκαν όλα τα αστικά Μ.Μ.Ε, κανάλια και εφημερίδες, να μας βομβαρδίζουν τους εγκεφάλους με πλήθος εικόνες και κείμενα, για να μας καταστήσουν μαλάκες με την προβολή μέχρι αηδίας αυτού του γεγονότος. Φυσικά, οι εκπορνευμένοι γραφιάδες μαζί με τις κουσκουσιάρες κότες των μεσημεριανάδικων τηλεοπτικών σκουπιδιών μιλούν για «κοσμοϊστορικό» γεγονός (μέχρι και… «επανάσταση» το ανακήρυξαν κάποιοι από τον παραπάνω δημοσιογραφικό συρφετό). Και κάθεται ο συλλλογικός έλληνας μαλάκας, δηλαδή το πλήθος των μεμαλακισμένων οπαδών την όποιας παρελθούσης και παρούσης Εξουσίας, και αυνανίζεται τηλεπαθητικώς, σαν στερημένος ηδονοβλεψίας, με τους… «γάμους» των ιστορικών αυτών εκτρωμάτων.
Τα Μ.Μ.Ε της Εξουσίας δεν κατασκευάζουν μόνο χαλκευμένες ειδήσεις: Πρώτιστο ιδεολογικό τους λειτούργημα είναι να παράγουν και να αναπαράγουν μαλάκες. Στα πλαίσια της αποστολής τους αυτής θα διαβάσει κανείς κι ένα πλήθος άρθρων για το παραπάνω γαμήλιο γεγονός. Για παράδειγμα, το «έγκριτο» ΒΗΜΑ (28.4.2011) δημοσίευσε… πέντε (5) άρθρα. Σε ένα απ’ αυτά, με τίτλο  «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πριγκιπικό γάμο στη Βρετανία» διαβάζουμε και τα ακόλουθα:
«Η νύφη, η ακριβής ώρα προσέλευσης της οποίας γίνεται αντικείμενο “χοντρών” στοιχημάτων στο Λονδίνο θα καταφτάσει συνοδευόμενη από τον πατέρα της Μάικλ Μίντλτον, φορώντας ένα νυφικό ο σχεδιαστής του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Μάλιστα για να μην υπάρξουν διαρροές στον Τύπο, το φόρεμα ράβεται μέσα στο παλάτι του Μπάκινχαμ και αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με έγκυρες βασιλικές πηγές, τον σχεδιασμό του φορέματος της έχει κάνει η ίδια η μέλλουσα πριγκίπισσα. Το νυφικό αναμένεται να είναι φτιαγμένο από σατέν και δαντέλα ιβουάρ χρώματος με μαργαριταρένια κουμπιά, ενώ η “απαραίτητη” ουρά θα έχει μήκος τρία μέτρα. Η Κέιτ θα αφήσει λυτά τα μαλλιά της και θα φοράει μία τιάρα που ανήκει στα κοσμήματα του βρετανικού στέμματος».
Το ΕΘΝΟΣ (28.4.2011) θέλησε να προσθέσει μια πινελιά… σεξ. Τίτλος άρθρου: «Κέιτ: Ονειρεύτηκα ότι παντρευόμουν γυμνή» «Ο βασιλικός γάμος πλησιάζει και το άγχος της νύφης Κέιτ Μίντλετον έχει “χτυπήσει” κόκκινο. Εδώ οι νύφες παντρεύονται κοινό θνητό και αγχώνονται να πάνε όλα καλά, πόσο μάλλον έναν πρίγκιπα και μελλοντικό βασιλιά. Με όλο αυτό το άγχος, λοιπόν, η γλυκιά Κέιτ στριφογύρναγε στον ύπνο της, καθώς έβλεπε έναν τρομερό εφιάλτη (…) Είδε, λέει, ότι ήταν γυμνή μπροστά σε όλο το πλήθος την ώρα του γάμου της…»
Στο ίδιο «υψηλό» επίπεδο σχολιάζουν τον γάμο και τα άλλα αστικά Μ.Μ.Ε. Εκείνα, όμως, που οργίασαν όλες αυτές τις ημέρες και συνεχίζουν να οργιάζουν πραγματικά με τα δημοσιογραφικά τους σχόλια είναι τα κανάλια, τα οποία αφιέρωσαν πολύωρες εκπομπές τους στο γεγονός. Ανάμεσά τους και η κρατική ΝΕΤ. Κι ενώ αυτά τα Μέσα βρήκαν τόσο τηλεοπτικό χρόνο και δημοσιογραφικό χώρο να αφιερώσουν στους πριγκιπικούς γάμους, δε βρήκαν μια στιγμή ή ένα μονόστηλο για την Παγκόσμια Ημέρα της Μνήμης των Εργατών, που καθιερώθηκε για τα εργατικά ατυχήματα.
Φαίνεται ότι ο Προλετάριος είναι για όλους αυτούς αόρατος, αν όχι ανύπαρκτος. Εδώ, να μου πείτε, υπάρχουν και αρκετοί αυτοεπικαλούμενοι «αριστεροί» που αμφισβητούν την ύπαρξη της Εργατικής Τάξης! Δεν είναι τυχαίο ότι κι αυτοί προβάλλονται ασυστόλως από τα ίδια καθεστωτικά Μέσα, τα οποία επιδεικνύουν τόση δουλοπρέπεια και θαυμασμό στους κάθε είδους πρίγκιπες με κάθε ευκαιρία. Όμως για τους «αριστερούς» αυτούς θα μιλήσουμε άλλοτε. Επειδή τώρα θέλω να γράψω λίγα λόγια γι’ αυτούς που ξέχασαν όλα τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε.
Η 28η Απριλίου είναι η «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία» ή, πιο συνοπτικά, η «Διεθνής  Ημέρα Μνήμης Εργατών». Στόχος μια τέτοιας καθιέρωσης είναι η επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Δ.Ο.Ε):
2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών.
440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες (100.000 από άσβεστο).
Ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε ημέρα.
Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων και των ασθενειών ανέρχεται ετησίως στο 4% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος.
Συμπέρασμα: Η Εργασία σκοτώνει πιο πολλούς ανθρώπους απ’ ότι οι Πόλεμοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, 159.500 άνθρωποι πέθαναν πέρσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω επαγγελματικών ασθενειών, ενώ 5.580 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), με αφορμή την Διεθνή  Ημέρα Μνήμης Εργατών ανακοίνωσε ότι συνέβησαν το 2010 στην Ελλάδα 94 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Αλλά για τις επαγγελματικές ασθένειες δυστυχώς η Ελλάδα δε… διατηρεί στοιχεία. Ίσως γι’ αυτό τα καθεστωτικά ΜΜΕ προτίμησαν να θάψουν την όποια αναφορά στη Διεθνή Ημέρα των Προλεταρίων και επικεντρώθηκαν στους πρίγκιπες και στα άλλα σάπια που επιζούν ακόμα και κυβερνούν αυτόν τον κόσμο. Να είναι, όμως, βέβαιοι όλοι όσοι τα κατέχουν και τα διευθύνουν ότι θα έρθει η Παγκόσμια Ημέρα που θα τους  «θάψουμε» κι εμείς, μαζί με τους πρίγκιπες και τους κωλοσφουγγάριους των κάθε είδους Εξουσιών.

Πηγή

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ



Τι να πει κανείς για το χτεσινό αγώνα ποδοσφαίρου …
Σε ένα παιχνίδι καθρέπτη της ελληνικής κοινωνίας και παιδείας αποτυπώθηκε σε όλο του το μεγαλείο ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι πολλαπλή και όχι μόνο οικονομική.
Δεν ήρθε τυχαία και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει για πολύ ακόμη ανεξάρτητα από πολιτικές ηγεσίες και αναδιαρθρώσεις.
Παράγοντες καρικατούρες, διαιτητές που αναλαμβάνουν διατεταγμένες υπηρεσίες να δίνουν κύπελλα ή να υποβιβάζουν ομάδες σε άλλη κατηγορία και κάμποσα αρρωστημένα πρεζόνια που δεν πάνε στο γήπεδο για να δούνε κάποιο άθλημα, να κάνουν τη χώρα μας ρεζίλι σε όλο τον κόσμο.
Φτού να μη σας ματιάσουμε χαϊβάνια ….
Αναρωτιέμαι γιατί τελικά έγινε επιβράβευση της μιας ομάδας αφού το ματς δεν τελείωσε ποτέ ….

3912ν7ς