Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ







Ενας αλλοδαπός εργαζόμενος έριχνε βοθρολύματα μέσα σε γεώτρηση ύδρευσης στην περιοχή της Αγριάς Βόλου μετά από εντολή που του... έδινε ο Ελληνας εργοδότης του। Μετα από σειρά μετρήσεων, έχει διαπιστωθεί στη συγκεκριμένη γεώτρηση μεγάλη υπέρβαση σε κολοβακτηρίδια.




Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ






Τον ασυνείδητο οδηγό που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 19 Μαρτίου, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 24χρονο Ελευθέριο Μαθιουδάκη από την Μάρθα Ηρακλείου, στο 8χιλ Επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου, αναζητούν ακόμα οι διωκτικές αρχές .

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου αναφέρεται ότι το αγνώστου τύπου επιβατικό όχημα που προκάλεσε το τροαίο πιθανόν φέρει ίχνη σύγκρουσης στο εμπρόσθιο μέρος. Ωστόσο από τις μέχρι σήμερα ενεργειές και αναζητήσεις της υπηρεσίας δεν κατέστει δυνατή η ανακάλυψη του άγνωστου δράστη.

Για το λόγο αυτό η αστυνομία ζητά από όποιον γνωρίζει κάποιο στοιχείο που θα βοηθήσει στην ανακάλυψη του οδηγού ή του οχήματος να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στα τηλέφωνα : 2810-274017 , 2810-274018, 2810-274080 ή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης, το γνωστό "100"

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ






Αντιδρά η κοινωνία της Κάτω Αχαϊας στην απάνθρωπη απόφαση της τοπικής εκκλησίας να προχωρήσει σε έξωση πολυμελούς οικογένειας προκειμένου να φιλοξενηθεί στο κτίριο η "Τράπεζα τροφίμων"!

Το σπίτι είχε παραχωρήσει στη μητέρα πέντε παιδιών και καθαρίστρια στο επάγγελμα, ένας γιατρός από την περιοχή, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Όμως ο συγκεκριμένος επιστήμονας δώρισε στη συνέχεια το κτίριο στην Εκκλησία...

Η γυναίκα θεώρησε πως θα μπορούσε να συνεχίσει να μένει στο σπίτι, όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων, ο ιερέας της περιοχής είχε διαφορετική άποψη.

Όπως υποστηρίζουν, επικοινώνησε μαζί της, και της εξήγησε πως θα έπρεπε να φύγει από το σπίτι μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, αφού το κτίριο θα κάλυπτε τις ανάγκες στέγασης της Τράπεζας Τροφίμων.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δηλώνει πως το κληροδότημα περιγράφει σαφώς πως στο συγκεκριμένο κτίριο θα στεγαστεί η συγκεκριμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα της εκκλησίας.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη γυναίκα δηλώνουν πως θα έπρεπε η τοπική εκκλησία να είχε μεριμνήσει για την αποκατάστασή της. "Είναι φτωχή, έχει πέντε παιδιά, και τώρα φιλοξενείται στο σπίτι της κουνιάδας της. Ένα μεροκάματο βγάζει και αυτό όχι πάντα. Μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της και αυτό θα έπρεπε να το σκεφθούν σοβαρά πριν την πετάξουν έξω" δήλωσε στην εφημερίδα "Κόσμος" μία γειτόνισσά της.

Το περιστατικό ήδη απασχολεί τις τοπικές αρχές ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας θα ενημερώσει και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ώστε να βρεθεί μία λύση για τη χήρα.


ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ






Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για την ... "Ημέρα της Γυναίκας" και την ... "Κοινωνική Υπευθυνότητα" είχε δώσει από το (άσχετο) υπουργείο ...Μεταφορών το 2009 ο Ευρ. Στυλιανίδης που πρέπει (δυστυχώς) να πληρωθούν τώρα!

Από τον Νίκο Αναγνώστου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αυτή η απόφαση που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ....


ενδεικτική του τρόπου που διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα η κυβέρνηση της ΝΔ. Απόφαση για την πληρωμή 575.431 ευρώ που πρέπει υποχρεωτικά να γίνει και την οποία υπέγραψε ως υπουργός Μεταφορών ο Δημήτρης Ρέππας.
Ας δούμε τι αφορά η απόφαση αυτή:
-"Επικοινωνιακό πρόγραμμα" 183.168 ευρώ για την "Ημέρα της Γυναίκας" που υλοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
-"Επικοινωνιακό πρόγραμμα" για την "Κοινωνική Υπευθυνότητα", 342.877 ευρώ τον Μάιο του 2009 όταν υπουργός ήταν και πάλι ο Ευρ. Στυλιανίδης.
-"Διάφορες μεμονωμένες καταχωρήσεις" σε εφημερίδες για "διάφορες δράσεις" του υπουργείου τα έτη 2007-2008-2009. Δηλαδή όταν ήταν υπουργοί ο Κ. Χατζηδάκης και ο Ευρ. Στυλιανίδης. Συνολικού ύψους 49.384 ευρώ.
Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές "δόθηκαν" περίπου 525 χιλιάδες ευρώ για την Ημέρα της Γυναίκας και την Κοινωνική Υπευθυνότητα από το ...υπουργείο Μεταφορών!!! Αντε τώρα να βρει κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η διαφήμιση γι' αυτά τα δύο θέματα με το ...υπουργείο Μεταφορών. Καμία σχέση. Και μάλιστα για...
τόσα λεφτά. Επίσης οι διαφημίσεις "δόθηκαν" αλλά ...δεν πληρώθηκαν. Και πήγε τώρα ο λογαριασμός στο υπουργείο που πρέπει υποχρεωτικά να τον πληρώσει...

http://press-gr.blogspot.com/2011/03/n.html

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Καλημέρα σας, Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που είδα και για αυτό το λόγο σας το στέλνω προς ενημέρωση σας. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι είμαστε μια πόλη που δεν σέβεται τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα...
Έχουμε λίγα πεζοδρόμια, με ακόμα λιγότερες ράμπες και ελάχιστες με πρόσβαση αφού παρκάρουμε όπου βρούμε... και ελάχιστες θέσεις πάρκιν για αυτούς τους συνανθρώπους μας που πραγματικά τις έχουν ανάγκη διότι για αυτούς η μετακίνηση είναι πάρα πολύ δύσκολη... Εμείς είμαστε όμως ηλίθιοι (όχι γάιδαροι, τα ζώα θα μας σεβόντουσαν περισσότερο) και πάμε και παρκάρουμε σε θέσεις για ΑμΕΑ. Μετά έρχεται η Αστυνομία και μας γράφει και καλά κάνει... όταν το κάνει...
Τι γίνεται όμως όταν Σαββάτο μεσημέρι (συγκεκριμένα 12/03/2011 16:00) στη μοναδική θέση για ΑμΕΑ στην οδό Δικαιοσύνης έξω από τα δικαστήρια βλέπουμε ένα περιπολικό παρκαρισμένο σε θέση ΑμΕΑ!!! ΕΛΕΟΣ!
Δεν σέβονται κανένα! Νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου οι κύριοι; Προκαλούν! Πληρώνονται από τον λαό όχι για να κάνουν παρανομίες αλλά για να τις σταματούν! Το ακριβώς ανάποδο από αυτό που δείχνει η φωτογραφία! Άλλο ένας ηλίθιος πολίτης να παρκάρει σε ΑμΕΑ και άλλο ένας αστυνομικός το περιπολικό του! Αυτό δείχνει πόσο σαν πολιτεία σεβόμαστε...
Υ.Γ. την ίδια ώρα άλλο ένα περιπολικό ήταν παρκαρισμένο μπροστά από τη Νομαρχία πάνω στη πλατεία Ελευθερίας, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο θέαμα πια για εμάς τους Ηρακλειώτες!
Ευχαριστώ, ΔΚ

Πηγή : www.cretalive.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗ 1821





Τέρμα Καλοκαιρινού και 1821 γωνία στο Ηράκλειο.

Κι άλλο τζιπάτο γαϊδούρι …
Όπως έχουμε πει πολλές φορές άμα είσαι γάιδαρος και είναι κρυφό δεν έχει καμία αξία ….

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ






Καλή σας μέρα

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει από χτες βράδυ στη νέα Αλικαρνασσό.
Σε μια περιοχή με έντονη παραβατηκότητα χτες τη νύχτα οι κύριοι της δεή με τα παχιά μηνιάτικα των 4 και 5.000 € εν καιρό κρίσης μας άφησαν στο μαύρο σκοτάδι όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί που ξυπνήσαμε είδαμε με έκπληξη όλους τους στύλους να ανάβουν στο γάμο του καραγκιόζη.
Καλημέρα Ελλάδα. Ξύπνα να δεις τα χάλια σου.

Σχόλιο της ομάδας Gaidouristas.
Ευχαριστούμε το φίλο που μας έστειλε το μήνυμα για μια γαϊδουριά που συμβαίνει δίπλα του.
Περιμένουμε και τα δικά σας μηνύματα για την ανάδειξη κάθε γαϊδουριού στη θέση που του αξίζει.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΑ








Το ακούσαμε και αυτό. Και μάλιστα από την διευθύντρια της Ελευθεροτυπίας Κύρα Αδάμ, που υποτίθεται ότι γνωρίζει άριστα τα Ελληνοτουρκικά. Πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Real fm και στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου η Κύρα Αδάμ υποστήριξε επί...
λέξη ότι "ο Νταβούτογλου έχει δίκιο σε όσα είπε για το Αιγαίο"! Ώστε έτσι κυρία Αδάμ; Το Καστελόριζο δηλαδή ΔΕΝ ανήκει στην Ελλάδα; Aπίστευτα πράγματα...

Αν δε σας αρέσει η Ελλάδα μας κυρία Αδάμ να πάρετε τα πράγματα σας και να φύγετε σήμερα από τη χώρα.
Από εφιάλτες έχουμε χορτάσει. Να πάτε να βρείτε τον κωμικό υπουργό της γειτονικής χώρας και να φτιάξετε μαζί περιφερόμενο θίασο.
Αν έχετε σκοπό να μείνετε στην Ελλάδα να ζητήσετε σήμερα συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την προσβολή που κάνατε σε όσους με τη ζωή τους υπερασπίστηκαν κάθε σπιθαμή του ποτισμένου με αίμα εδάφους της πατρίδας μας …
Ούστ !! γαϊδάρα ….

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

...ΓΑΙΔΟΡΟ-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ...





-Πολλά γαϊδούρια μοιάζουν στο παζάρι.

-Αν πέσει ανάσκελα ο γάιδαρος, θεό δεν αντικρίζει.

Φάγαμε όλο το γαϊδούρι και μας έμεινε η ουρά.

Να πουλήσουμε το γάιδαρο, να φτιάξουμε σαμάρι.

Ο πεινασμένος γάιδαρος, ξυλιές δε λογαριάζει

Βόσκει ο γάιδαρος εκεί που τόνε δέσουν.

Γάιδαρος δεμένος, νοικοκύρης αναπαμένος.

...κι’ αν στόλισες το γάϊδαρο 
γι’ άλογο δεν περνιέται

Χάρη του γαϊδάρου κάνεις; 
Κρίμα τ’ άχυρα που χάνεις
 
Κι’ αν έχει ο γάϊδαρος φωνή 
για ψάλτη δεν τον βάζουν...
 
Αν έσφαλε ο γάιδαρος 
τι φταίει το σαμάρι;
 
 
Όποιος χαϊδεύει γάϊδαρο 
γκαβαλίνες θα μαζέψει
 
Συνεταιρικό γαϊδούρι 
ή του λύκου ή του ψόφου
 
Όταν ψοφήσουν τ' άλογα. έχουν τιμή τα γαϊδούρια

Μη δένεις γάιδαρο στη θέση του αλόγου



Για ένα χαλαρό Σ/Κ.

ΣΚΑΛ





Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΗΣ 100ΕΤΙΑΣ



Ο άνθρωπος που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Θρασύς χωρίς ήθος συνεχίζει να τρέφεται αυτός και τα παιδιά του με χρήματα που δε δούλεψε ποτέ, τα σκορπά ασύστολα σε ατελείωτες διακοπές χωρίς να νοιώθει το βάρος των πράξεων του.
Αυτός που το 2008 χρονιά που ξέσπασε η οικονομική κρίση έκανε ένα και μόνο ένα υπουργικό συμβούλιο, στα 5,5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός πήγε δυο Κυριακές στο μέγαρο Μαξίμου δεν έχει το θάρρος να σηκωθεί από το playstation και να δώσει κι αυτός τη μάχη για τη σωτηρία του Ελληνικού λαού νιώθοντας ότι κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός έστω και την ύστατη στιγμή;
Όπως δείχνει και η φωτογραφία μας το είχε δείξει … εμείς δε το είδαμε …
Θεέ εσύ που είσαι ψηλά και όλους τους κρίνεις δίκαια δε τον βλέπεις ;;;;;


D

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ









Κωμικός σε μπουλούκι επιθεώρησης που γυρίζει σε φτηνά θέατρα της επαρχίας.
Ήρθε και κάνοντας πως δεν ακούει δε μας είπε τίποτα για τις φυλακισμένες φωνές στις φυλακές της χώρας του και ότι το Καστελόριζο είναι ναι μεν Ελληνικό αλλά δεν είναι στο αιγαίο …
Κοιτάζοντας κι εμείς το χάρτη βλέπουμε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ναι μεν στην κυριαρχία του γειτονικού κράτους αλλά κι αυτή στην Ευρώπη ανήκει …
Ίδια μέτρα ίδια σταθμά πονηρούλη κωμικέ ….


3912ν7ς

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απολαύστε το διάλογο για το παρασκήνιο του αθλήματος-καθρέπτη της κοινωνίας σε όλο του το μεγαλείο.
Θλιβερή παρακμή σε σάπιο τοπίο ….
Αν κάποιος θέλει να πιστεύει πως σέβεται τον εαυτό του καλά θα κάνει να γυρίσει την πλάτη σε όλα αυτά τα γαϊδούρια κομπάρσους που δυστυχώς κινούν νήματα του παρακράτους.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ




Μάρτυρες ενός εγκλήματος που συντελείται μέρα με τη μέρα και μπροστά στα μάτια μας γινόμαστε όλοι μας.
Πρόκειται για την αδιέξοδη κίνηση των οικονομικών μεταναστών που έφυγαν από το Ηράκλειο Κρήτης και αφού μπήκαν στη νομική σχολή Αθηνών μετεγκαταστάθηκαν στο μέγαρο της υπατίας όπου και ξεκίνησαν απεργία πείνας.
Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ωρών ή και στιγμών για να έχουμε τον πρώτο νεκρό, ένα νεκρό που προφανώς επιδιώκουν κύκλοι που φέρονται πίσω από την κίνηση των μεταναστών για να φωνάξουν να κάψουν να σπάσουν …..
Η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να έχει μια ευτελή αξία μπροστά στις επιδιώξεις και τα σχέδια μιας ομάδας ανθρώπων που με το βλέμμα στην αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος δε διστάζουν να γίνουν ηθικοί αυτουργοί σε ένα προμελετημένο  έγκλημα.
Οι υποκινητές δείχνουν αδίστακτοι μπροστά στην επίτευξη των στόχων τους αδιαφορώντας   για το υπέρτατο αγαθό, την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Αφού επιτευχτεί ο στόχος τους σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι θα βγουν να μιλήσουν για αδιαφορία, για κράτος δολοφόνο και για τη μεγάλη επανάσταση που θα ανατρέψει το κατεστημένο.
Ο Ισοκράτης διατραγωδώντας την αποσύνθεση της Αθηναϊκής δημοκρατίας έλεγε :
…..Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία , την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία …
Δυστυχώς όπως όλοι καταλαβαίνουμε η ιστορία όχι μόνο δε διδάσκει αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνεται.
Η ταλαιπωρημένη αυτή χώρα που ονομάζεται Ελλάδα ευτυχώς έχει νόμους, καλούς ή κακούς δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε αλλά νόμους έχει και τους νόμους αυτούς οφείλουν να τους σέβονται πρώτα από όλους αυτοί που ασκούν εξουσία είτε κυβερνούν είτε όχι και μετά όλοι εμείς οι πολίτες.


3912ν7ς

...ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ...




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://www.on-news.gr/2011/03/cosmot.html


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COSMOTΡΕΛΛΑ

10 XΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
1000 ΕΥΡΩ ΝΤΡΟΠΗΣ Κ ΑΙΣΧΟΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΑΝ\ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 10ΩΡΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ?

ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ Η/Υ?
ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΡΟΜΠΟΤ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ...
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ WC OTAN ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ KENTRO.

.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ COSMOTE ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ.
ΣΗΜΕΡΑ??35 ΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΡΑΒΟΙ ΚΟΥΦΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΑΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ..ΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ..
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΜΑΖ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010.

ΤΟ ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ.


Αναγνώστης 


ΣΚΑΛ 

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

...ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ...



Όπως έχω ήδη προαναφέρει,η "γαιδουριά",δεν αναφέρεται μόνοστην οδική συμπεριφορά,αλλά αποτελεί σήμα κατατεθέν της ιδιοσυγκρασίας μας σαν λαός.Οπότε, άνετα καιχωρίς κόπο,συναντάμε στην καθημερινότητά μας εκπροσώπους αυτής της συμπεριφοράς σε όλους τους τομείς.
Παρακάτω,θα παραθέσω μία αναδημοσίευση από το http://skalistiri-humanity.blogspot.com ,που αποτελεί και προσωπική εμπειρία.:

…Από εκεί,που ήμουν "τσακωμένη" με τα Μ.Μ.Μ,σε σημείο να μην γνωρίζω πως επικυρώνουν το εισιτήριο,ομολογώ,ότι τώρα τελευταία,έχοντας αρχίσει να χρησιμοποιώ το λεωφορείο για την δουλειά μου,ανακάλυψα,ότι το καθημερινό αυτό ταξίδι,κρύβει διάφορες εμπειρίες της καθημερινότητάς μας.. …Επιλέγω να ξεκινώ από το Σύνταγμα,έχω ήδη προαναφέρει,ότι το βρίσκω πολύ ελκυστικό,στις 7.30 η ώρα το πρωί…Ελάτε λίγο μαζί μου και μοιραστείτε κάτι που έζησα,πριν 10 ημέρες περίπου….Ξεκινάμε???…

….7.30 λοιπόν η ώρα το πρωί και ανεβαίνω τις σκάλες του ΜΕΤΡΟ.
Ωραία!!! Οι πρωινές καθημερινές εικόνες της πλατείας,έχουν μπει σε κίνηση!
Ο σταθερός συνήθης ύποπτος κουλουράς,κυκλωμένος από τους σταθερούς πελάτες του,δίπλα,ο κολλητός του λαχειοπώλης,τα αγουροξυπνημένα περιστέρια που έχουν αρχίσει το πρωινό τσιμπούσι τους,ο πρωινός της βάρδιας του cafe,που έχει αρχίσει την πρωινή λάτζα,τα γρήγορα και προσεκτικά βήματα των περαστικών επάνω στις συνεχώς βρεγμένες πλάκες της πλατείας..,αναρωτιέμαι συνεχώς γιατι είναι καθημερινά μουσκεμένες..(,προσοχή..,γιατί γλυστράνε επικίνδυνα..!)
     Ανεβαίνω τις αριστερές σκάλες και φτάνω στην αφετηρία του EXPRESS..του μεσονυκτίου..!
Προλαβαίνω να κάνω ένα τσιγάρο πριν να ξεκινήσει..Α! στην θέση της και η κυρία οδοκαθαρίστρια,περιποιημένη πάντα και καθαρή που με τις καλημέρες της,καθαρίζει τις βρωμιές και τα αποτυπώματα των χιλιάδων περαστικών απο εκείνο το σημείο…

….Σας κούρασα???..Λίγο υπομονή ακόμα…,κάπου εδώ αρχίζει το καλό…..

 ..Το τσιγάρο έχει φτάσει στην μέση,3 λεπτά ακόμα πριν την αναχώρηση.Αρχίζουν και πλησιάζουν οι επιβάτες της γραμμής.
Εργαζόμενοι,τουρίστες,διάφοροι,που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με αυτό το tour…
Ευτυχώς δεν έχει πολύ συνωστισμό! Δευτερόλεπτα πριν την επιβίβαση,πλησιάζουν 2 Αιθίοπες,χωρίς βαλίτσες και αυτόματα βλέπω να τρέχουν 3 "κυρίες",ή κυράτσες αν θέλετε κατ'εμέ,τραβώντας η μία την άλλη,πανικόβλητες,φωνάζοντας στην τρίτη:

 ….."-Τρέχα γρήγορα,πριν οι μαύροι μας πιάσουν τις θέσεις.."
(η δεύτερη).-"Εσύ είσαι πιο κοντά!..Ανέβα ,πιάσε μας τις θέσεις και βάλε και τις τσάντες μας σε μία κενή για να είμαστε σίγουρες.."

  Και ανεβαίνουμε όλοι..,και οι "άσπροι" και οι "μαύροι" και η "κίτρινη" παρέα κάποιωνΓιαπωνέζων τουριστών..
..Και καθήσαμε όλοι στις θέσεις μας..και έστησα αυτί…,δεν μπορούσα άλλωστε να μην το κάνω…
  
...Χτυπάει το κινητό του ενός .."μαύρου",υπό το ringtone του Χαμόγελου της Τζοκόντας!.(πράγμα που με παραξένεψε και εμένα,γιατί προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να το βρώ και δεν μπορώ..)..Απαντά λοιπόν σε άπταιστα ελληνικά,που θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο ..Ζουράρις..!!!
….-"Καλημέρα σας κύριε διευθυντά…Έλαβα εχθές το βράδυ το e-mail σας και ειδοποίησα την επιτροπή ότι σήμερα θα παραλάβουμε τον πρόξενό τους.Η κατάσταση στην προκείμενη περίπτωση,ετέθη υπό έλεγχο και το απόγευμα ,πιστεύω ότι θα έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα,μετά την σύσκεψη που έχει κανονιστεί.Όπωσδήποτε και θα έχετε άμεση ενημέρωσή μου,μετά την έκβαση της συνάντησης.Μαζί μου βρίσκεται αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και πηγαίνουμε μαζί στο αεροδρόμιο για τις τελευταίες λεπτομέρειες…."

….Χαμογελώ πλατιά κάτω από τα μουστάκια,που ευτυχώς δεν έχω,γιατί θα κρυβόταν το χαμόγελο,ρίχνω μια χαμογελαστή ματιά στον "μαύρο",ο οποίος κλείνει το μάτι στην κυράτσα που φοβόταν μην της φάει την θέση,..παράλληλα η ματιά μου σκανάρει την "άσπρη" πολιτισμένη φιλενάδα της,που εκείνη την στιγμή,το χρώμα της
ξεπέρασε το κίτρινο των Γιαπωνέζων , να σπρώχνει με τον αγκώνα της την τρίτη .."ασπρούλα".


  Προσφέρω από ένα κουλούρι στις 3 λευκές χάριτες,αγορασμένο από τον κουλουρά μου!!!
…Την στιγμή εκείνη,ξέσπασε όλο το λεωφορείο σε τρανταχτά γέλια,..ενώ οι 3 "κυράτσες",δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους!!..

Παρεκάλεσαν τον οδηγό να κάνει μία εξαίρεση και να τις κατεβάσει στην επόμενη στάση!..

…..Γιατί,ως γνωστόν,οι γραμμές των EXPRESS,δεν αποβιβάζουν.
Μόνο επιβιβάζουν,χωρίς χρωματολογικές διακρίσεις….


ΣΚΑΛ
 



Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) ελάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικήςαλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ. 
Επίσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ’ ψήφισμα (βουλευτές –δικαστές)»: 35.308,20 ευρώ (εκείνη την περίοδο οι βουλευτέςφορολογούνταν μόνο για το μισό του βουλευτικού μισθού τους!).
Ο Λιάπης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα διότι την δήλωση την έκανε ο Φοροτεχνικός του.
Φτάνει πια. Τέλος οι δικαιολογίες. Να επιστρέψει σήμερα τα χρήματα.
Αμαν πια




3912ν7ς

HOLY DONKEY

Οδηγίες για τη σωστή και ιεροπρεπή συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα στο γάμο, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανακοίνωση που θα αναγνωστεί σύντομα και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης στις 27 Μαρτίου.
 Σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη, από τον Απρίλιο θα απαγορεύεται η ρίψη ρυζιού στους νεόνυμφους μέσα στην εκκλησία κατά το "Ησαΐα χόρευε", για να μη ρυπαίνονται οι ναοί και χρειάζονται επιπλέον έξοδα καθαρισμού τους. Μάλιστα, εφεξής οι μελλόνυμφοι θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση, πως αναλαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης ρίψης ρυζιού, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για εγγύηση, το οποίο θα τους επιστρέφεται μετά το τέλος του Μυστηρίου...
Αυστηρά θα είναι τα πράγματα και για όσες νύφες αποφασίζουν να πατήσουν το πόδι του γαμπρού κατά το "Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα", καθώς το έθιμο απαγορεύεται οριστικά και αμετάκλητα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Σεβασμιωτάτου.
Σε άλλο σημείο ζητείται από τους πιστούς να φέρουν ευπρεπή ενδύματα κατά τα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα οι γυναίκες, να μην ξεχνούν πως βρίσκονται στον Οίκο του Θεού.
Επίσης, ο Μητροπολίτης ζητά να περιοριστεί το φαινόμενο του στησίματος του γαμπρού από τη νύφη, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στον προγραμματισμό του εκάστοτε Ιερού Ναού. Όπως και ζητά την αποφυγή υπερβολικών στολισμών των Ιερών Ναών, που δεν είναι χώρος κοσμικών εκδηλώσεων.
Εφημερίδα Φιλόδημος

3912ν7ς

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΖΙΠΑΤΟ

Λάβαμε από αναγνώστριά μας την παρακάτω επιστολή:
"Ηλιόλουστο μεσημέρι στη τόσο αγαπημένη μου πόλη κι είπα κι εγώ να κατέβω για μια σοκολατίτσα.
Τι το ήθελα;
Φτάνω στη παραλιακή και βλέπω τον "κάφρο" να έχει παρκάρει πάνω στο κυκλικό.
Έλεος ... θέλησα να φωνάξω αλλά ο "κύριος" (λέμε τώρα) είχε αφήσει τη τζιπάρα του και κάπου γύρναγε.
Το φοβερό της υπόθεσης ... Στα 30 μέτρα είναι το δημοτικό πάρκινγκ!
Αλήθεια οδηγέ, αφού έχεις λεφτά για τζιπ και βενζίνη μήπως δεν έχεις για το πάρκινγκ; Αλλά και να μην έχεις ... εκεί βρήκες να παρκάρεις;
Χωρίς καμία τύψη, φρόντισα κι εγώ να ειδοποιήσω το περιπολικό που περνούσε εκείνη την ώρα από τον πάνω δρόμο και καθόλου δε μετανιώνω για τη πράξη μου.
Δύο ώρες αργότερα, πέρασα ξανά και το αμάξι δεν ήταν εκεί. Δε ξέρω αν ο τζιπάτος "κύριος" το είχε πάρει και είχε φύγει ή του το είχε πάρει η αστυνομία αλλά, σίγουρα, εγώ εύχομαι το δεύτερο".
Μια αγανακτισμένη και άκρως συγχυσμένη που τόσο αγαπά το Ηράκλειο και τόσο απεχθάνεται αυτούς τους "κυρίους" που νομίζουν ότι η πόλη μας και οι δρόμοι της (και τα κυκλικά της) τους ανήκουν!

Πηγή :
http://www.cretalive.gr

....ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ...ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΑ...



...Ένα μεσημέρι κάθονται ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας στη καφετέρια του χωριού. Εκεί που κάθονται και συζητάνε ξαφνικά πετάει από πάνω τους ένας γάιδαρος.
Κοιτάει ο Γιωρίκας απορημένος αλλά δε δίνει σημασία. Μετά από λίγο ξανά ο γάιδαρος από πάνω τους. Ξανακοιτάει ο Γιωρίκας απορημένος αλλά δε λέει πάλι τίποτα.
Μετά από λίγο ξανά ο ίδιος γάιδαρος πετάει από πάνω τους. Ο Γιωρίκας κοιτάει τον Κώστίκα και λέει:
- Ρε τα άτιμα πρέπει να έχουν φωλιά εδώ κοντά!!!..




....Παει ενας γαιδαρος στον φουρνο, και λεει στον φουρναρη
-1 κιλο ψωμι.
(ο φουρναρης εχει χαζεψει και δεν κανει τιποτα, γαιδαρος και να ζηταει ψωμι?) ο γαιδαρος του ξαναλει.
-1 κιλο ψωμι.
ο φουρναρης του το δινει...
-ποσο κανει?
-τιποτα, κερασμενο.
-ευχαριστω.
ο φουρναρης αφου εφυγε ο γαιδαρος, καθεται και μονολογει. (ενας γαιδαρος ηρθε και μου ζητησε ψωμι. τι αλλο θα δουμε σημερα?)
εκεινη την στιγμη μπενει ξανα μεσα ο γαιδαρος και του λεει.
-μηπως εχεις και μια σακουλα γιατι ειμαι με το μηχανακι!!!!.....



,,,Γυρνάει ο βλάχος στην πατρίδα του από την Αφρική που πήγε για σαφάρι.
Όλοι οι χωριανοί του είχαν μαζευτεί και τον περίμεναν για να τους πει πως ήτανε.
- Ω ρε πατριώτη, τι έγινε εκεί στου σαφάρι; Τί έκανες;
- Ω καταπληκτικά πράγματα. Είχε περίεργα ζώα.
- Τί ζώα είχε, ω ρε πατριώτη;
- Είχε ελέφαντα.
- Αει Παναία μ', τι είναι αυτό το ελέφαντα;
- Ελέφαντα είναι.... Πως είναι το γαϊδούρι; Φούσκωστο, φούσκωστο, φούσκωστο, τα αυτιά τ' τράβατα, τράβατα, τράβατα, τη μουσούδα τ' τράβατην, τράβατην, τράβατην να γίνει σουλήνα, βάψτου γκρι... αυτό είναι ελέφαντα.
- Αει Παναία μ', περίεργα πράματα. Τί άλλου είχε εκεί στου σαφάρι;
- Είχε καμηλοπάρδαλη.
- Τι είναι πάλι αυτό το καμηλοπάρδαλη.
- Είναι... Πως είναι το γαϊδούρ; Πάρε τα ποδάρια τ' και τράβατα, τράβατα,τράβατα, το λαιμό τ' τράβατο, τράβατο, τράβατο, βάψτου πουά, αυτό είναι καμηλοπάρδαλη.
- Πω πω, άκου να δεις!! Τι άλλου είχει εκείς;
- Είχε βόα.
- Ωι πάλι. Τί είναι πάλι αυτό το βόα;
- Βόα είναι... Πως είναι το γαϊδούρι και από κάτω έχει το παλαμάρι; Ε, χωρίς το γαϊδούρι. 






 ΣΚΑΛ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Ευχαριστούμε το φίλο που μας έστειλε το παραπάνω βίντεο.
Η ομάδα των Gaidouristas σας εύχεται καλές απόκριες χαρούμενο και ξεκούραστο τριήμερο.

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 11 και κάτι, έξω από τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η. στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
Το αυτοκίνητο της υπηρεσίας όπως βλέπετε, είναι παρκαρισμένο στην θέση αναπήρων...
Την ώρα που το φωτογραφίζει ο συνεργάτης μας, βγαίνουν δυο υπάλληλοι της υπηρεσίας και τον κοιτούν κάπως περίεργα.
Ο συνεργάτης μας τους απευθύνει τον λόγο:
«Ντροπή σας κύριοι! Γιατί παρκάρατε σε θέση αναπήρων; Θα έπρεπε να ντρέπεστε»
Η απάντηση του ενός υπαλλήλου αποστομωτική:
«Μόνο δυο λεπτά κάναμε...»
«Δυο λεπτά ή δυο ώρες δεν έχει καμία σημασία. Η θέση είναι για άτομα με αναπηρία και μόνο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την καταλαμβάνει ούτε για ένα δευτερόλεπτο...».
«Αυτή η θέση είναι για εμάς, είναι δική μας» (εννοώντας προφανώς της υπηρεσίας).
«Κύριέ μου δεν έχετε δίκιο. Η θέση αυτή είναι για αναπήρους και μόνο. Γνωρίζω των συνάδελφό σας που είναι άτομο με αναπηρία και το ότι απουσιάζει δεν καταργεί την θέση. Η θέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε άτομο με αναπηρία».

Στο σημείο εκείνο ο οδηγός απευθύνεται στον συνάδελφό του και του λέει πώς ο συνεργάτης μας έχει δίκιο. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο και φεύγουν...

Τα σχόλια δικά σας...


πηγη :
http://iraklioblog.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους του iraklioblog.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Οικολογική ζημιά άνευ προηγουμένου στον ποταμό Παντέλη από τοξικά υγρά απόβλητα (κατσίγαρος) που προέρχονται από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου.

Ανάχωμα από λάκκο απόθεσης υγρών αποβλήτων (κατσίγαρος) ελαιουργείου στην περιοχή Παπαγιαννάδες, υποχώρησε και μόλυνε τον ποταμό Παντέλη του οποίου οι εκβολές είναι στον κόλπο της Σητείας, όπου και κατέληξε το σύνολο της ποσότητας του υγρού αποβλήτου.

Αιτία υποχώρησης του αναχώματος φαίνεται να είναι οι πρόσφατες βροχοπτώσεις των ημερών, μολονότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεταιρισμός που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ελαιουργείου, διαθέτει όλες τις εγκρίσεις για το συγκεκριμένο αλλά και ακόμα πέντε αναχώματα διάθεσης υγρών αποβλήτων που χωροθετούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Σητείας έχει ξεκινήσει τη σύνταξη μελέτης επιδιόρθωσης του αναχώματος που υποχώρησε όπως επίσης και τη σύνταξη μελέτης ενίσχυσης των υπολοίπων αναχωμάτων για την αποφυγή ανάλογου περιστατικού.

Βέβαια, μόνο η ποσότητα του ενός αναχώματος είναι αρκετή για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη χλωρίδα της περιοχής. Να σημειωθεί ότι μόνο στο νομό Λασιθίου, υπάρχουν δεκάδες ελαιοτριβεία, οπότε κατ’ επέκταση, υπάρχουν και εκατοντάδες χώροι απόθεσης των υγρών αποβλήτων τους (κατσίγαρου). Ωστόσο, ο σχεδιασμός ενιαίας διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων παραμένει ακόμα ζητούμενο.

Το υψηλό οργανικό φορτίο του κατσίγαρου σε συνάρτηση με την παρουσία των πολυφαινολών δεν επιτρέπει την απευθείας διάθεση του στο περιβάλλον, αλλά καθιστά αναγκαία την πρότερη επεξεργασία του. Για την επεξεργασία και διάθεση του κατσίγαρου έχουν δοκιμαστεί διάφορες μέθοδοι σε εργαστηριακή και πραγματική κλίμακα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει προταθεί μία ολοκληρωμένη λύση, αλλά έχουν εφαρμοστεί διάφορες τεχνικές κατά περίπτωση που παρουσιάζουν μειονεκτήματα τεχνικής ή οικονομικής φύσεως και δεν έχουν επιλύσει ικανοποιητικά το πρόβλημα. 



πηγη : http://www.lasithinews.gr/

...ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ...



  ...Λοιπόν,να μου το θυμηθείτε!Αυτό το ταπεινό blog,κάποια στιγμή θα φτάσει στη κορυφή της blog-o-σφαιρας!Και αυτό, όχι γιατί οι γράφοντες σε αυτό αποτελούν ένα είδος συγγραφικής διάνοιας.
Αυτό που θα το καταστήσει ιδιαίτερο,είναι το θέμα.Η γαιδουροκατάσταση!

Όταν ο Θεός έπλασε τα γαιδούρια,κάπου φαίνεται ότι μπλόκαρε κάποια στιγμή και έμπλεξε τα DNA των συμπαθητικών τετράποδων με αυτό του τέλειου δημιουργήματός Του.Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό...
Γαιδούρια,υπάρχουν χιλιάδες!Γαιδούρια από όλα τα πλάτη και τα μήκη της γής.Γαιδούρια μορφωμένα,γαιδούρια αμόρφωτα,γαιδούρια έγχρωμα και πάει λέγοντας...
Εμείς όμως θα ασχοληθούμε με τα ντόπια,τα δικά μας γαιδούρια,που δόξα τω Θεώ ,είναι ανεξάντλητα και οι γαιδουριές τους θα δώσουν πολύ ψωμί σε αυτό το blog-άκι.
Και επειδή είμαι εκ φύσεως αισιόδοξη και οπτιμίστρια,να δείτε που στο τέλος θα πάρουμε και την πρωτιά στην λίστα των γαιδουροχωρών.

Το παραπάνω ήταν "αντί προλόγου" και εισαγωγής σε ό,τι μέλλεται να διαδραματισθεί εδώ μέσα..
Απλά,θα σας παρακαλέσω να δείξετε "γαιδουρινή" υπομονή ,γιατί ο χρόνος των γαιδουρίστας είναι περιορισμένος .Θα οργανωθουμε όμως εν ευθέτω χρόνω και θα βάλουμε στη σειρά όλα τα ελληνικά γαιδούρια...

Πάρτε τώρα ένα ανεκδοτάκι για το καλωσόρισμα ...

Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο
τους τα γαϊδούρια σε άλογα. Και όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε
λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε: “Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε άντρες
απλώς με την ψήφο σας και χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση

  

ΣΚΑΛ






Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ




Δευτέρα μεσημέρι και ο αγώνας της καθημερινής επιβίωσης καλά κρατεί.
Σταματάω στο κόκκινο φανάρι στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου για να στρίψω δεξιά προς την εθνική οδό. Ξαφνικά έρχεται πίσω μου μια γκρι κλούβα και μου κορνάρει παρατεταμένα. Στρίβω λίγο δεξιά και με προσπερνά παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι και χωρίς προφανή λόγο.
Κορνάρω κι εγώ με τη σειρά μου βλέποντας με αμηχανία τον Ελληνάρα που ήθελε να νοιώσει ότι είναι υπεράνω εξουσίας καταλύοντας το νόμο του κράτους αφήνοντας πίσω του τα χαζά πρόβατα που υπακούουν, να σταματάει αφού πέρασε το κόκκινο και ανοίγει την πόρτα.
Με μια κίνηση αστραπή από νευρικότητα ξεπροβάλει μια τριχωτή κοιλιά μέσα από ένα ξεκουμπωμένο πουκάμισο και κατεβαίνει ένας μετρίου αναστήματος άνθρωπος (;) μέσα από ένα νέφος καπνού …
Τι θες ρε; Με ρωτά ….άμα είσαι μάγκας έλα να μου πάρεις τις πινακίδες και το δίπλωμα. Και ξανακλείνει την πόρτα μουρμουρώντας … ρε άντε από εκεί ρε @@@@@@@.
Και άντε τωρα εγώ να κοιτάω τον Ελληνάρα να φεύγει και να περιμένω να ανάψει ξανά το πράσινο γιατί ωστόσο το φανάρι είχε ανάψει και είχε σβήσει ….